Nyheter

Karlstad Kylkonsult AB ansluter till Nordic Climate Group
11 Apr 2022

Karlstad Kylkonsult AB ansluter till Nordic Climate Group

Karlstad Kylkonsults lokala marknad för kylinstallationer och energieffektiva tekniska lösningar ökar i takt med samhällets allt tydligare hållbarhetsfokus. För att kunna möta den lokala efterfrågan på företagets tjänster är en anslutning till Nordic Climate Group ett naturligt val för Karlstad Kylkonsult AB. Nordic Climate Group har ett tydligt fokus på hållbara klimatlösningar med energieffektivitet och naturliga köldmedier i centrum.

Nu är det dags – vi lanserar ny hemsida
06 Apr 2022

Nu är det dags – vi lanserar ny hemsida

Som vi längtat! Nordic Climate Group har under det ynka året som vi existerat haft en fantastisk tillväxt och är glada för det nätverket som byggts genom våra kärnord - kunskap, inspiration och delaktighet. Nu är vi stolta över att lansera en ny uppdaterad hemsida som speglar den omfattning av lösningar vi kan erbjuda våra kunder.

Nordbygg är årets viktigaste mässa när Labkyl presentera världsnyheten Delta Lift Energy!
06 Apr 2022
Nyhet via Labkyl

Nordbygg är årets viktigaste mässa när Labkyl presentera världsnyheten Delta Lift Energy!

Labkyl startades 1977 som ett litet och serviceinriktat företag. 2012 gjorde de ett vägval till att uteslutande jobba med naturliga köldmedier, och då i första hand koldioxid. Det vägvalet är fortfarande det viktigaste beslut som tagits inom företaget och det valet ligger också till grund för framgången.

Nordic Climate Group håller expertdialoger på Nordbygg 2022
30 Mar 2022

Nordic Climate Group håller expertdialoger på Nordbygg 2022

Testa dina kunskaper på vår mini-curlingbana eller lyssna på våra expertdialoger, vi ses på Nordbygg!

Exempelnyhet
22 Mar 2022
Nyhet via Kylbolaget Väst

Exempelnyhet

Exempelnyhet
22 Mar 2022
Nyhet via KylClimat

Exempelnyhet

Exempelnyhet
22 Mar 2022
Nyhet via Kylgruppen

Exempelnyhet

Tänk energieffektivitet, tänk hållbarhet, tänk Delta Lift Energy!
22 Mar 2022
Nyhet via Labkyl

Tänk energieffektivitet, tänk hållbarhet, tänk Delta Lift Energy!

I BRF. Höjden i Västerhaninge utanför Stockholm pågår just nu ett historiskt skifte från fjärrvärme till energieffektiva och klimatneutrala värmepumpar med CO2 som köldmedium. För första gången någonsin installeras DLE (Delta Lift Energy) värmepumpar som till 100% kommer täcka föreningens 96 lägenheters totala behov av uppvärmning och varmvatten.

Labkyl Hållbarhet
1 minut med...
15 Mar 2022

1 minut med...

Damien studerar andra året på VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning kyla på Erik Dahlbergsgymnasiet. Han har nyligen avslutat sin praktikperiod på Polo Kylteknik AB i Jönköping, där han fick vara med kylteknikerna på olika projekt i åtta veckor.

Fossilfri fabrik i Kungshamn!
10 Mar 2022
Nyhet via Labkyl

Fossilfri fabrik i Kungshamn!

Målsättningen för Orkla Foods Sverige är att göra produktionsfabriken i Kungshamn fossilfri. Ett led i det är att energi- och miljösäkra hela kyl- och värmesystemet. 
Projektet startade 2021 och har nu kommit halvvägs med installationsarbetet, under våren kommer systemet testköras och driftsättas. När allt är klart ska två DLE (Delta Lift Energy)-aggregat stå för anläggningens totala behov av klimatneutral kyla och värme.

Labkyl Hållbarhet
Ebbe Stipendiet 2022
03 Mar 2022
Nyhet via Labkyl

Ebbe Stipendiet 2022

Sök Ebbe Lyths stipendium – vinn 30 000 kr!

Labkyl Hållbarhet
HFO förmodligen ett miljöhot!
24 Feb 2022
Nyhet via Labkyl

HFO förmodligen ett miljöhot!

Patrik Ahlstrand med stöd av Labkyl uttrycker sin oro över användandet av HFO-köldmedier i en insänd debattartikel i tidningen Kyla & Värme.

Labkyl Medarbetare Hållbarhet