De vann Ebbe Lyths stipendium 2022

16 Dec 2022 Labkyl Hållbarhet

I samband med Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2022 delades traditionsenligt Ebbe Lyths stipendium ut.

Ebbe Lyths Stipendium delas ut varje år till duktiga studenter som nyligen avslutat sina studier på universitets- och högskolenivå eller på yrkeshögskolenivå. Namnet på stipendiet är uppkallat efter Ebbe Lyth, för att hedra de gärningar han gjort för svenska kyl- och värmepumpsbranschen.

Vi gratulerar Nikolay Mihaylov, Julia Almebäck och Rebecka Magnius!

Läs hela artikeln hos SKVP 

För Labkyl var Ebbe Lyth en mentor, nytänkare och visionär av stora mått. För branschen som helhet verkade Ebbe sedan tidigt 80-tal bl.a med att modernisera och utveckla kylbranschens utbildningsväsende, men också för ett nytt affärstänk där kylbolagen går in i projekt med ett större åtaganden.

Ebbe Lyths Stipendium instiftades 2019 av KYS för att hedra de gärningar Ebbe Lyth gjort för svenska kyl- och värmepumpsbranschen.