Nyheter

Nordic Climate Group förvärvar ledande norsk entreprenör
01 Nov 2021

Nordic Climate Group förvärvar ledande norsk entreprenör

Nordic Climate Group bildades i maj 2021 och lever upp till det nordiska namnet genom att ta sig an den norska marknaden. De ledande kylentreprenörerna EPTEC Energi AS går nu in i Nordic Climate Group och blir därmed första norska bolaget i gruppen.

Yasuragi spar miljoner varje år med Labkyls energilösning
20 Okt 2021
Nyhet via Labkyl

Yasuragi spar miljoner varje år med Labkyls energilösning

Under 2020 såg Labkyl över energianvändningen för det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi på Hasseludden genom att installera en klimatneutral hybridlösning i form av DLE-värmepump och uteluftkylare. Nu ett år senare ser vi resultatet.

Labkyl Hållbarhet
Hej Kaspra, HR Chef på Labkyl AB i Stockholm!
12 Okt 2021
Nyhet via Labkyl

Hej Kaspra, HR Chef på Labkyl AB i Stockholm!

Kaspra har jobbat på Labkyl sedan februari 2021, men med utveckling av människor och organisationer sedan 2000. Vad innebär det att vara HR chef på ett kylföretag?

Labkyl Medarbetare
1 minut med...
08 Okt 2021

1 minut med...

Hej hej hallå Åsa! Förutom att du gillar fysisk aktivitet och att din stora dröm är att gå pilgrimsleden längs Camino de Santiago, jobbar du även som produktionschef på Nki-Kyl i Örnsköldsvik.

Stockholm Stad satsar på energieffektiv och miljövänlig energilösning
06 Okt 2021
Nyhet via Labkyl

Stockholm Stad satsar på energieffektiv och miljövänlig energilösning

Energibesparing och minskad miljöpåverkan är i fokus när Stockholm Stad investerar i Kärrtorps IP. Labkyl har fått i uppdrag att med hållbar teknik utföra en ombyggnad av anläggningens kyl- och värmesystem som består av en isbana samt tre byggnader.

Labkyl Hållbarhet
1 minut med...
01 Okt 2021

1 minut med...

Hej Kaspra, HR Chef på Labkyl AB i Stockholm!  Kaspra har jobbat på Labkyl sedan februari 2021, men med utveckling av människor och organisationer sedan 2000. Vad innebär det att vara HR chef på ett kylföretag? Läs här!

1 minut med...
24 Sep 2021

1 minut med...

Mikael Dagberg aka vår egna tekniska guru i Nordic Climate Group firar 35 år i branschen. Vi hoppas och tror de allra flesta i branschen har stött på honom på ett eller annat sätt, annars får ni lära känna honom lite mer här.

1 minut med....
17 Sep 2021

1 minut med....

De må se hårda ut på bild men Kylgruppen är riktiga mjukisar som värnar om miljön, deras anställda och att sova… Veckans porträtt är här, läs om Stockholmsföretaget som även nu rekryterar både kyltekniker och Ekonomi/HR ansvarig!

Stockholm Exergi satsar på klimatneutral DLE-teknik
15 Sep 2021
Nyhet via Labkyl

Stockholm Exergi satsar på klimatneutral DLE-teknik

Labkyl har tillsammans med övriga företag inom installation.se (Saltsjö Ventilation, Triclima, Entek och Delta Styr) fått ett samverkansuppdrag av Mälardalen Construction Service när Stockholm Exergi uppför en ny ställverksbyggnad i Värtan, Stockholm.

Labkyl Hållbarhet
1 minut med...
10 Sep 2021

1 minut med...

Hej Jens, Kyltekniker på Klimatpartner!

EU:s nya klimatpaket, ett danskt förslag om sänkt HFC-gräns och FN:s nya klimat-rapport
10 Aug 2021
Nyhet via Labkyl

EU:s nya klimatpaket, ett danskt förslag om sänkt HFC-gräns och FN:s nya klimat-rapport

Nyligen presenterade EU-kommissionen EU:s nya klimatpaket, det så kallade Fit for 55. Paketet innehåller kommissionens lagförslag på hur EU till 2030 ska minska utsläppen med minst 55% jämfört med 1990 års nivåer. Målet är ett klimatneutralt EU 2050. I Danmark kan samtidigt ett förslag vara på gång för att kraftigt minska den högsta tillåtna gränsen för HFC i nya kyl och luftkonditioneringssystem till max fem ton koldioxidekvivalenter och i dagarna kom den tunga rapporten från FN:s klimatpanel IPCC.

Labkyl Hållbarhet
ICA Kvantum Liljeholmens Vision - Europas främsta livsmedelsbutik
01 Jul 2021
Nyhet via Labkyl

ICA Kvantum Liljeholmens Vision - Europas främsta livsmedelsbutik

ICA Kvantum Liljeholmen arbetar med sin vision om att bli Europas främsta livsmedelsbutik. Labkyl har följt med i den stora ombyggnationen som internt kallas ”Matresan” och sett till att butikens kyla är uppdaterad till CO2-teknik.

Labkyl Hållbarhet