Nyheter

1 minut med...
15 Mar 2022

1 minut med...

Damien studerar andra året på VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning kyla på Erik Dahlbergsgymnasiet. Han har nyligen avslutat sin praktikperiod på Polo Kylteknik AB i Jönköping, där han fick vara med kylteknikerna på olika projekt i åtta veckor.

Fossilfri fabrik i Kungshamn!
10 Mar 2022
Nyhet via Labkyl

Fossilfri fabrik i Kungshamn!

Målsättningen för Orkla Foods Sverige är att göra produktionsfabriken i Kungshamn fossilfri. Ett led i det är att energi- och miljösäkra hela kyl- och värmesystemet. 
Projektet startade 2021 och har nu kommit halvvägs med installationsarbetet, under våren kommer systemet testköras och driftsättas. När allt är klart ska två DLE (Delta Lift Energy)-aggregat stå för anläggningens totala behov av klimatneutral kyla och värme.

Labkyl Hållbarhet
Ebbe Stipendiet 2022
03 Mar 2022
Nyhet via Labkyl

Ebbe Stipendiet 2022

Sök Ebbe Lyths stipendium – vinn 30 000 kr!

Labkyl Hållbarhet
HFO förmodligen ett miljöhot!
24 Feb 2022
Nyhet via Labkyl

HFO förmodligen ett miljöhot!

Patrik Ahlstrand med stöd av Labkyl uttrycker sin oro över användandet av HFO-köldmedier i en insänd debattartikel i tidningen Kyla & Värme.

Labkyl Medarbetare Hållbarhet
Nordic Climate Group i nytt samarbete med AFRY och Gröna Städer
22 Feb 2022

Nordic Climate Group i nytt samarbete med AFRY och Gröna Städer

Det finns en enorm potential att minska klimatpåverkande utsläpp i Sverige bara genom att uppgradera och använda smarta kyl- och värmeinstallationer. Nu vill Nordic Climate Group, tillsammans med AFRY och Gröna Städer, visa hur det kan gå till.

1 minut med...
11 Feb 2022

1 minut med...

Lär känna Niklas på Industrikyla AB! Han började på Industrikyla sommaren 2021, men har jobbat inom branschen i snart 13 år. Just Niklas utgår från Ludvika men Industrikyla har även kontor i Skara, Jönköping och Göteborg.

Dubbla OS-guld till Sverige på miljövänlig CO2-isbana!
11 Feb 2022
Nyhet via Labkyl

Dubbla OS-guld till Sverige på miljövänlig CO2-isbana!

-Jag satt på nätterna och klippte ihop en instruktionsvideo som jag skickade till Kina. Inte kunde jag då ana att Sverige skulle ta två OS-guld på den isen. säger Patrik Larsson, vd på Labkyl. För första gången i de Olympiska Spelens historia använder sig Vinter-OS och Paralympics i Beijing av naturliga köldmedier i form av koldioxid (CO2) till fyra av sina isbanor.

Labkyl Hållbarhet
1 minut med...
28 Jan 2022

1 minut med...

Nellie Skarp går andra året på Östrabo Y i Uddevalla, VVS och fastighet med inriktning Kyla. För Nellie var det aldrig någon fråga om vilken inriktning hon skulle välja. Lika självklart var det att söka sig till Kylbolaget i Väst när det blev dags för praktikperiod.

Vi byter kostym...
12 Jan 2022
Nyhet via Frys & Kylservice

Vi byter kostym...

…men vi som bär den är densamma!

Frys & Kylservice
Nordic Climate Group lanserar ny visuell identitet
11 Jan 2022

Nordic Climate Group lanserar ny visuell identitet

Nordic Climate Group tar nu nästa steg i sin varumärkesresa och lanserar en ny logga, tätt följt av en grafisk profil som vägleder med färger, mönster och varumärkeslöftet ”For a better climate”.

Labkyl byter logotyp!
11 Jan 2022
Nyhet via Labkyl

Labkyl byter logotyp!

Labkyl startade som Industri och Laboratoriekyl 1977 och sedan dess har utvecklingen gått fort. Vi har gått från fem personer till över hundra med bolagen inom installation.se inräknade, till att nu också ingå i Nordic Climate Group.

Labkyl Medarbetare Hållbarhet
Vi byter kostym...
11 Jan 2022
Nyhet via Polo Kylteknik

Vi byter kostym...

…men vi som bär den är densamma!