Nyheter

1 minut med...
01 Okt 2021

1 minut med...

Hej Kaspra, HR Chef på Labkyl AB i Stockholm!  Kaspra har jobbat på Labkyl sedan februari 2021, men med utveckling av människor och organisationer sedan 2000. Vad innebär det att vara HR chef på ett kylföretag? Läs här!

1 minut med...
24 Sep 2021

1 minut med...

Mikael Dagberg aka vår egna tekniska guru i Nordic Climate Group firar 35 år i branschen. Vi hoppas och tror de allra flesta i branschen har stött på honom på ett eller annat sätt, annars får ni lära känna honom lite mer här.

1 minut med....
17 Sep 2021

1 minut med....

De må se hårda ut på bild men Kylgruppen är riktiga mjukisar som värnar om miljön, deras anställda och att sova… Veckans porträtt är här, läs om Stockholmsföretaget som även nu rekryterar både kyltekniker och Ekonomi/HR ansvarig!

Stockholm Exergi satsar på klimatneutral DLE-teknik
15 Sep 2021
Nyhet via Labkyl

Stockholm Exergi satsar på klimatneutral DLE-teknik

Labkyl har tillsammans med övriga företag inom installation.se (Saltsjö Ventilation, Triclima, Entek och Delta Styr) fått ett samverkansuppdrag av Mälardalen Construction Service när Stockholm Exergi uppför en ny ställverksbyggnad i Värtan, Stockholm.

Labkyl Hållbarhet
1 minut med...
10 Sep 2021

1 minut med...

Hej Jens, Kyltekniker på Klimatpartner!

EU:s nya klimatpaket, ett danskt förslag om sänkt HFC-gräns och FN:s nya klimat-rapport
10 Aug 2021
Nyhet via Labkyl

EU:s nya klimatpaket, ett danskt förslag om sänkt HFC-gräns och FN:s nya klimat-rapport

Nyligen presenterade EU-kommissionen EU:s nya klimatpaket, det så kallade Fit for 55. Paketet innehåller kommissionens lagförslag på hur EU till 2030 ska minska utsläppen med minst 55% jämfört med 1990 års nivåer. Målet är ett klimatneutralt EU 2050. I Danmark kan samtidigt ett förslag vara på gång för att kraftigt minska den högsta tillåtna gränsen för HFC i nya kyl och luftkonditioneringssystem till max fem ton koldioxidekvivalenter och i dagarna kom den tunga rapporten från FN:s klimatpanel IPCC.

Labkyl Hållbarhet
ICA Kvantum Liljeholmens Vision - Europas främsta livsmedelsbutik
01 Jul 2021
Nyhet via Labkyl

ICA Kvantum Liljeholmens Vision - Europas främsta livsmedelsbutik

ICA Kvantum Liljeholmen arbetar med sin vision om att bli Europas främsta livsmedelsbutik. Labkyl har följt med i den stora ombyggnationen som internt kallas ”Matresan” och sett till att butikens kyla är uppdaterad till CO2-teknik.

Labkyl Hållbarhet
CO₂-installation bidrar till Breeamklassning
24 Jun 2021
Nyhet via Labkyl

CO₂-installation bidrar till Breeamklassning

Fastigheten Polisen 2 som ligger i Solna och kallas Arken, består av tolv våningar och en totalyta på 59.000 kvadratmeter. Alla som åkt på Essingeleden har sett den imponerande byggnaden som officiellt invigdes 2004 och har en total glasyta som motsvarar ungefär sex fotbollsplaner. Namnet togs fram genom en intern namntävling på Posten.

Labkyl Hållbarhet
Nu går vi mot ljusare tider!
16 Jun 2021
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Nu går vi mot ljusare tider!

Ett halvår har gått av 2021 och vi ser tillbaka vad som hänt och vad som ligger framåt för Dahlmans Kylteknik Ab.

Efterfrågad utbildning i DLE-teknik är under framtagande!
02 Jun 2021
Nyhet via Labkyl

Efterfrågad utbildning i DLE-teknik är under framtagande!

DLE-konceptet representerar en hållbar, energi- och kostnadseffektiv lösning på kyla och värme. Efterfrågan på DLE är stor och för att kunna hantera denna efterfrågan kommer Labkyl arbeta fram en utbildning som leder till att kursdeltagaren blir certifierade i DLE-teknik.

Labkyl
Nu bildar vi Nordic Climate Group – Sveriges ledande grupp för tekniska energilösningar!
18 Maj 2021

Nu bildar vi Nordic Climate Group – Sveriges ledande grupp för tekniska energilösningar!

Marknaden för kylinstallationer och energieffektiva tekniska lösningar ökar i takt med samhällets allt tydligare hållbarhetsfokus. För att kunna möta efterfrågan och hantera marknadsmöjligheterna har en grupp kylföretag och TESAB sökt en strategisk partner med finansiell styrka. Resultatet är Nordic Climate Group, ett ägarbolag som skapats av ett rikstäckande nätverk av lokala kylföretag tillsammans med Capillar.

Dahlmans Kylteknik bildar Nordic Climate Group – Sveriges ledande grupp för tekniska energilösningar
18 Maj 2021
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Dahlmans Kylteknik bildar Nordic Climate Group – Sveriges ledande grupp för tekniska energilösningar

20 kylföretag och TESAB bildar Nordic Climate Group – Sveriges ledande grupp för tekniska energilösningar