Nyheter

CO₂ kyler och värmer Sveriges största träbyggda passivhus
17 Jun 2020
Nyhet via Labkyl

CO₂ kyler och värmer Sveriges största träbyggda passivhus

Det nybyggda Centrumet för Idrott- och Kultur (CIK) i Knivsta är den största träbyggnaden i Sverige som uppfyller kraven för ett passivhus. Labkyl har stått för den klimatneutrala installationen som försörjer hela huset med värme och kyla från 25 geoenergibrunnar men också återvunnen värme från isbanan.

Labkyl Hållbarhet
Mycket högt betyg i Nöjd Kund Index
11 Jun 2020
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Mycket högt betyg i Nöjd Kund Index

Dahlmans Kylteknik hade en svarsfrekvens på höga 67% och 4,5 i medelbetyg i sin NKI-undersökning, vilket är ett mycket bra gensvar och omdöme.

ICA-butiken kan nu förse fjärrvärmen med överskottsenergi
05 Jun 2020
Nyhet via Labkyl

ICA-butiken kan nu förse fjärrvärmen med överskottsenergi

DLE-värmepumpen är så energieffektiv att Ica Kvantum Flygfyren i Norrtälje under sommarhalvåret kommer att kunna förse fjärrvärmenätet med energi.

Labkyl Hållbarhet
Winningtemp hjälper Dahlmans att bli branschens bästa arbetsgivare
26 Maj 2020
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Winningtemp hjälper Dahlmans att bli branschens bästa arbetsgivare

Dahlmans Kylteknik har under sex månader arbetat med Winningtemps AI-baserade medarbetarundersökning. Syftet med undersökningen är att bli en bättre arbetsgivare, få ännu nöjdare medarbetare och ett än mer framgångsrikt och harmoniskt företag.

DLE-teknik står för centrala Stockholms största geoenergianläggning
20 Maj 2020
Nyhet via Labkyl

DLE-teknik står för centrala Stockholms största geoenergianläggning

Vasakronan moderniserar och uppdaterar Sveriges första gågata - Sergelgatan. Labkyl har fått i uppdrag att installera centrala Stockholms första geoanläggning. Två klimatneutrala DLE-värmepumpar ska förse kontor och handelsplatser med värme, kyla och varmvatten.

Labkyl Hållbarhet
Nyinstallation i Trollhättan
08 Maj 2020
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Nyinstallation i Trollhättan

Coop-butiken på Hörngatan i Trollhättan byggs nu om till en klimatneutral och energisnål livsmedelsbutik. Dahlmans Kylteknik har fått i uppdrag att installera klimatneutral kylteknik i butiken. De utför all kylteknisk installation samt injustering och igångkörning. Beställare av uppdraget är Wica/Arneg och Coop Väst.

Entek blir en del av Labkyl
06 Maj 2020
Nyhet via Labkyl

Entek blir en del av Labkyl

Nu är det klart att Labkyl förvärvat Entek, entreprenadteknik Stockholm. Entek blir ett starkt tillskott i den gemensamma satsningen på installation.se tillsammans med Labkyl, Saltsjö Ventilation och Triclima (Carléns Rör).

Labkyl
Klimatsmart och energieffektivt storkök på 1500 kvm
05 Maj 2020
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Klimatsmart och energieffektivt storkök på 1500 kvm

Dahlmans Kylteknik har av Serneke fått det stora prestigeuppdraget att installera klimatneutral kyla när Vänersborgs kommun bygger ett nytt storkök.

Årets Franchisetagare - Dahlmans Kylteknik
22 Apr 2020
Nyhet via Dahlmans Kylteknik

Årets Franchisetagare - Dahlmans Kylteknik

Framgångarna för Dahlmans Kylteknik avlöser varandra. I år fick de pris av TESAB kedjan som Årets Franchisetagare, förra året fick de pris som Årets Vägledare - och nyligen utsågs de till Årets Företag av Uddevalla Näringsliv. Spännande och viktiga uppdrag avlöser varandra. Vi frågade Robert Dahlman efter receptet. Enligt honom ska man tillföra ingredienserna nedan i lika mängd och tillsätta en nypa sunt bondförnuft.

Labkyl fixar isen åt Bajen Bandy
09 Apr 2020
Nyhet via Labkyl

Labkyl fixar isen åt Bajen Bandy

Labkyl har precis fått i uppdrag att uppgradera kylsystemet på klassiska Zinkendamms idrottsplats på Södermalm i Stockholm. Zinkensdamm eller ”Zinken” invigdes 1937 och fick sin första konstfrusna isbana 1986.

Labkyl Hållbarhet
Labkyl etablerar sig i Göteborg
04 Mar 2020
Nyhet via Labkyl

Labkyl etablerar sig i Göteborg

Labkyl öppnar nu tillsammans med CO2-experten Jonas Nordmark en filial i Göteborg. Anledningen till etableringen i Göteborg beskrivs vara att Labkyl och Jonas Nordmark på plats vill möta den stora efterfrågan på klimatneutrala CO2-lösningar som finns i regionen.

Labkyl
Möt Magdalena Björk, en mycket uppskattad yrkesambassadör
28 Feb 2020
Nyhet via Labkyl

Möt Magdalena Björk, en mycket uppskattad yrkesambassadör

Svenska Kyl & Värmepumpföreningens yrkesambassadörer är unga förebilder som till vardags jobbar på kyl- och värmepumpsföretag runt om i landet. En av deras uppskattade yrkesambassadörer är Magdalena Björk som arbetar som kyl- och värmepumpekniker på Labkyl i Stockholm.

Labkyl