Kylanläggningar i Norrköping AB ansluter till Nordic Climate Group

28 Aug 2023

Nordic Climate Group förstärker sin position i östra Sverige genom förvärvet av Kylanläggningar i Norrköping AB. Bolaget som fokuserar på kyl- och värmepumpslösningar för klimat, livsmedelsindustri och storkök är ett viktigt tillskott till Nordic Climate Group som befäster sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer. Kylanläggningar etablerades 1988 och är väl inarbetade i Östergötland och Sörmland. Kylanläggningar omsätter 37 miljoner SEK och har 16 anställda.

Nordic Climate Group förstärker sin position i östra Sverige genom förvärvet av Kylanläggningar i Norrköping AB. Bolaget som fokuserar på kyl- och värmepumpslösningar för klimat, livsmedelsindustri och storkök är ett viktigt tillskott till Nordic Climate Group som befäster sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer. Kylanläggningar etablerades 1988 och är väl inarbetade i Östergötland och Sörmland. Kylanläggningar omsätter 37 miljoner SEK och har 16 anställda.

 

- Långa kundrelationer baserat på noggrannhet och kvalitet har präglat vårt arbete sedan starten 1988. Att vi nu ansluter till Nordic Climate Group är ett steg för att säkerställa att vi kan jobba vidare på den vägen. Vi ser också att vårt helhetstänk ”från idé till färdig entreprenad” stärks genom samarbetsmöjligheterna med de andra bolagen i gruppen, säger Mats Hint, VD, Kylanläggningar. Därtill kommer vi i en utvecklingsmiljö som skapar möjligheter att kunna erbjuda det allra bästa inom energieffektivitet och lösningar med naturliga köldmedier.

 

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att Kylanläggningar, precis som de andra bolagen som ingår i gruppen, jobbar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare bolagsledning kvarstår och nuvarande verksamhet samt kunder prioriteras. Nordic Climate Group har sedan tidigare installations- och serviceverksamhet i Östergötland genom GS Kylservice och Wester Kylteknik. 

 

- Det är med glädje jag välkomnar Kylanläggningar till Nordic Climate Group. Det är precis den typen av företag som stärker gruppen. Välskött och pålitligt både för kunder och medarbetare. Tryggheten från idé via entreprenad till service och underhåll stämmer väl med vår filosofi och vårt servicetänkande inom gruppen, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

 

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

 

- Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande, säger Fredrik Gren.

 

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Mats Hint, VD, Kylanläggningar i Norrköping

Tel +46 70 521 04 05

mats@knab.se

 

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

 Koncernen bildades 2021 och består av ett 70-tal lokala etableringar, har drygt 1200 anställda och omsätter cirka 3,5 miljarder SEK. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

 

Mats Hint, VD, Kylanläggningar Norrköping
Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group