Nu expanderar vi ytterligare i Finland

14 Mar 2023

Nordic Climate Groups finska verksamhet förstärks genom att MV-Jäähdytys Oy förvärvar Polar-Jäähdytys Oy. Affären stärker den finska verksamheten och erbjudandet inom tjänsterna för kyl- och värmelösningar ytterligare. Förvärvet följer MV-Jäähdytys strategi och nationella tillväxt.

MV-Jäähdytys, som har verkat i Finland i mer än 50 år, har den 6 mars tecknat ett avtal om att förvärva Polar-Jäähdytys. MV-Jäähdytys har gedigen kompetens och är ett välkänt namn inom uppvärmning och kylning av fastigheter samt professionell köksutrustning. Genom förvärvet stärker MV-Jäähdytys ytterligare sina tjänster för kyl- och värmelösningar.

– Polar-Jäähdytys är ett välrenommerat bolag inom sitt verksamhetsområde. Företagets starka entreprenörsanda, vilja att utföra ett gott arbete och högkvalitativa kundservice återspeglar också MV-Jäähdytys sätt att arbeta, betonar Ilpo Mäkelä, VD för MV-Jäähdytys, och fortsätter:

– Vi har båda en stark vilja att utvecklas och att utveckla branschen, så det känns naturligt att vi förenar våra krafter.

Genom förvärvet övergår Mikko Järvinen, ägare till Polar-Jäähdytys, och företagets anställda till MV-Jäähdytys team, och fortsätter i sina nuvarande befattningar. Med hjälp av ökade resurser kan MV-Jäähdytys och Polar-Jäähdytys satsa stort på utvecklingen av tjänster.

– Vi har haft stark tillväxt, men insåg att vi behöver mer resurser. Att hitta kompetenta medarbetare är dock en utmaning, varför försäljningen av företaget blev ett alternativ, förklarar Mikko Järvinen, entreprenören bakom Polar-Jäähdytys.

– Jag känner till MV-Jäähdytys sedan årtionden och har enbart positiva erfarenheter av företaget. MV-Jäähdytys har till exempel en liknande bakgrund som familjeföretag. Jag skulle inte ha sålt mitt eget företag till någon annan, fortsätter Järvinen.

Företagsköpet fastställdes den 6 mars 2023 och kommer att genomföras efter Arbets- och näringsministeriets godkännande.

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 116499
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Ilpo Mäkela, VD MV-Jäähdytys
Tel + 358 50 408 83 08

 ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

Koncernen bildades 2021 och består av 63 lokala etableringar och har drygt 1000 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

Pressmeddelande svenska

Pressmeddelande engelska