SLS Kyla Värme Energi AB skiftar i ledningen

02 Okt 2023

Efter 26 år som VD på SLS Kyla Värme Energi AB i Norrköping lämnar Rickard Reimander över till Hans Liedman. Rickard som blir teknisk chef med fokus på teknisk utveckling och support till övriga delar av organisationen stannar i bolaget. I rollen ligger ansvaret för produkt-, produktions- och affärsutveckling. SLS har 25 medarbetare och omsätter ca 100 miljoner SEK.

-Nu när energieffektivitet och hållbarhet ligger högst upp på kylbranschens agenda känns steget till teknisk utveckling riktigt bra. Min långa erfarenhet av naturliga köldmedier kommer väl till pass och nu kommer jag hinna med fler möten med våra kunder, säger Rickard Reimander.

VD-rollen tas över av Hans Liedman den 1 oktober 2023. Hans har en lång bakgrund i kylbranschen och därtill en gedigen ledarerfarenhet från flera branscher. Han har lärt känna SLS och organisationen sedan i maj 2023, när han anställdes. Hans är en trygg och stabil ledare som kommer att kunna ta SLS organisation till nästa nivå.

-Att ta över VD-rollen efter Rickard är både en ära och en utmaning, men väldigt stimulerande. SLS har en positiv utveckling, bra medarbetare och stora möjligheter med tanke på samhällets utmaningar med energikostnader och omställningen till naturliga köldmedier, säger Hans Liedman.

SLS är en del av Nordic Climate Group, en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Koncernen bildades 2021 och består av drygt 70 lokala etableringar i Norden och har cirka 1 200 anställda.

-Jag är glad för att vi har funnit en bra lösning i Hans som efterträdare till Rickard i rollen som VD. Och jag är lika glad att Rickard fortsatt kommer att – med samma energi och engagemang – bidra med det han verkligen drivs av. Det är viktigt att poängtera att Rickard är kvar i verksamheten med samma omfattning som tidigare, men ansvaret för det dagliga ledarskapet av bolaget vilar från den 1 oktober på Hans, säger Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta

Rickard Reimander, teknisk chef, SLS
rickard@slsab.se
Tel: +46 70 834 41 61

Hans Liedman, VD, SLS
hans.liedman@slsab.se
Tel: +46 76 119 55 22

Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group
mikael.anjou@nordicclimategroup.se
Tel: +46 73 076 48 44