Nordic Climate Group växer ytterligare i Norge – Winntech förvärvas genom PTG

10 Jul 2023 PTG

Norges ledande kyltekniska aktör Perfect Temperature Group (PTG) , dotterbolag till Nordic Climate Group, har ingått avtal om att förvärva hundra procent av aktierna i Winntech AS på Stord.

Norges ledande kyltekniska aktör Perfect Temperature Group (PTG) , dotterbolag till Nordic Climate Group, har ingått avtal om att förvärva hundra procent av aktierna i Winntech AS på Stord. Förvärvet innebär att bolagen går samman om miljövänlig teknik för offshore. Båda företagen har lång erfarenhet av leveranser av kylsystem med det miljövänliga köldmediet CO2. Både ledning och aktieägare i Winntech kvarstår i sina roller och återinvesterar i ägarbolaget Nordic Climate Group (NCG).

— Winntech har en unik och kompletterande kompetens till PTG, vilket stärker vår position i Västnorge. Därtill en position inom klimat- och energivänliga lösningar inom offshoreenergi, vilket är en dörröppnare till en ny marknad för oss, säger Terje Arnesen, VD, PTG.

Winntech är en leverantör av värme- och kylsystem till offshore, industri och livsmedelsbutiker med huvudfokus på Västnorge. Företaget har unik kompetens inom gröna kylsystem för offshore- och marinsektorn med fokus på CO2 som kylmedium.

Winntech etablerades 2020, men har på kort tid etablerat sig som en gedigen aktör med kompetenta medarbetare som har erfarenhet från leveranser av miljövänliga värme- och kylsystem. 

– Vi på Winntech tycker att det här spännande, och ser fram emot att bli en del av PTG-familjen. Vi har följt utvecklingen av PTG från sidan, och ser att vårt samgående kommer att vara en väldigt bra match för Winntech. Jag tror helt klart att Winntech kommer att bidra till att ytterligare stärka PTG, vad gäller marknadsområden som offshore. Vi kommer med stor erfarenhet och expertis. Offshoremarknaden har bara börjat ersätta gamla miljöskadliga F-gaser med ny miljövänlig teknik i kylan. Tillsammans blir vi starka på den här marknaden, säger Jostein Børtveit, VD, Winntech

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

- Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft och decentraliserade verksamhetsenheter. Genom förvärvet av Winntech kan vi nu ta ytterligare ett steg på en intressant marknad, vilket är glädjande, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Jostein Børtveit, VD,Winntech
Tel +47 90 08 90 73
jostein@winntech.no

 

Terje Arnesen, VD, PTG
Tel +47 90 68 91 30
tar@ptg.no

 

Om Nordic Climate Group – för ett bättre klimat
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021 och består nu av cirka 70 lokala etableringar och har mer än 1200 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

 

Om Perfect Temperature Group - värdet av perfekt temperatur

PTG utvecklar och levererar miljövänliga kyl-, frys- och energieffektiviseringslösningar. Utöver skaldjursmarknaden nationellt och internationellt är koncernen en betydande leverantör till dagligvarubranschen i Norge.

Norges ledande kompetensmiljö för kylteknik erbjuder kompletta lösningar för temperaturhantering till den internationella marknaden, inklusive kylning, frysning, luftkonditionering och uppvärmning.

Tillverkning i Norge och ett omfattande servicenätverk gör att vi kan möta våra kunders krav på kvalitet och exakt leverans. Vi finns längs stora delar av den norska kusten, i Storbritannien och i Chile.

Namnet PTG är hämtat från initialerna för holdingbolaget Perfect Temperature Group, och koncernens slogan – värdet av perfekt temperatur.

För mer information se även www.ptg.no.