Nordic Climate Group växer i Norge - förvärvar Viking Kulde

30 Mar 2023 PTG

Norges ledande kyltekniska kompetensmiljö Perfect Temperature Group(PTG), dotterbolag till Nordic Climate Group, har ingått avtal om att förvärva Viking Kulde AS i Lørenskog.

Norges ledande kyltekniska kompetensmiljö Perfect Temperature Group(PTG), dotterbolag till Nordic Climate Group, har ingått avtal om att förvärva Viking Kulde AS i Lørenskog. Både ledning och aktieägare i Viking Kulde stannar fortsatt i bolaget i nuvarande roller.  Företaget är en totalleverantör av tjänster och produkter relaterade till kyl- och fryssystem till restauranger, hotell, institutioner, industri och andra segment i Norge med huvudfokus på Östlandet.

— Vi följde med på den här resan till PTG/NCG när vi presenterades för gruppens professionalism och expertis. Vi ser fram emot att ingå i denna grupp som vi anser har några av de bästa kylföretagen inkorporerade idag, säger Jeppe Guldbrandsen och Vidar Guldbrandsen i Viking Kulde. Viking Kulde är en totalleverantör av tjänster och produkter relaterade till kyla och frysar. Företaget levererar och utför service på alla typer av kylsystem, till både små och stora företag. Typiska kunder är restauranger, storkök, hotell och industri. Viking Kulde har idag 15 anställda.

— Viking Kulde har haft en imponerande tillväxt sedan de startade 2015 och har byggt upp en mycket bra position, framför allt inom kyl- och fryssystem för professionella kök. Vi har stor tilltro till framtiden och ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande tillsammans, säger vd Terje Arnesen på PTG.

— Vi är mycket glada över att ha Viking Kulde som en del av laget. Vidar och Jeppe är starka entreprenörer som passar perfekt in i gruppen. Företaget har bevisat sin kvalitet och goda service under ett antal år med nöjda återkommande kunder, avslutar VD för NCG Fredrik Gren.

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 116499
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Om PTG

PTG utvecklar och levererar kyl-, frys och energieffektiviseringslösningar. Koncernen är en betydande leverantör till sjömatsmarknaden nationellt och internationellt, industrin och dagligvarubranschen i Norge.  en komplett leverantör av hållbara temperaturer och energilösningar.

Namnet, PTG, kommer från Perfect Temperature Group och baseras på värdet av perfekt temperatur. PTG är skapat genom att integrera bolagen Kuldeteknisk, FrioNordica, Kjøleservice Helgeland och Multi Kulde.

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

Koncernen bildades 2021 och består av 64 lokala etableringar och har drygt 1000 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.