Fredrik Gren ny koncernchef för Nordic Climate Group

28 Jun 2022

Fredrik Gren tillträder som ny koncernchef för Nordic Climate Group 1 september 2022.

Fredrik har en lång erfarenhet av att utveckla verksamheter och kommer närmast från rollen som koncernchef för Prosero Security Group. Han har tidigare även varit VD för vårdkoncernen Ambea och Menigo Foodservice samt Partner på McKinsey & Company.

- Nordic Climate Group har haft en imponerande tillväxt sedan start och har redan etablerat en stark position i en växande industri. Jag attraheras särskilt av den entreprenöriella och utvecklingsorienterade kultur som gjort bolagen så framgångsrika. Det ska bli spännande att få bli en del av teamet och fortsätta bygga en branschledande koncern”, säger Fredrik Gren, som tillträder som ny VD i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group är den ledande nordiska aktören specialiserad inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer, med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Genom 31 bolag med 55 lokala etableringar i Sverige och Norge är Nordic Climate Group den ledande kylkoncernen i Norden. Koncernen tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation till underhåll och service.

- Marknaden för kyl- och värmelösningar har en hög och stabil tillväxt som drivs av energieffektivisering och hållbart klimatarbete. Branschen genomgår också en spännande utveckling där ny teknologi ger möjlighet för ökat kundvärde vilket öppnat upp nya möjligheter för Nordic Climate Group att driva och vara den ledande aktören i denna utveckling, Med Fredrik Gren får vi en VD med erfarenhet från flera ledande positioner och vi är nöjda över att få med honom i laget, säger Per Sjöstrand, styrelseordförande i Nordic Climate Group.

Fredrik tar över efter Mats Åström, som varit tillförordnad koncernchef sedan Nordic Climate Group grundades maj 2021. Mats fortsätter som VD för Nordic Climate Group Sverige under hösten.

 

För mer information, kontakta:

Mats Åström, Tf. CEO & CFO Nordic Climate Group

mats.astrom@nordicclimategroup.se