1 minut med...

15 Mar 2022

Damien studerar andra året på VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning kyla på Erik Dahlbergsgymnasiet. Han har nyligen avslutat sin praktikperiod på Polo Kylteknik AB i Jönköping, där han fick vara med kylteknikerna på olika projekt i åtta veckor.

Varför valde du kyla som inriktning?
Jag praoade som kyltekniker när jag gick i åttan och tyckte det var roligt. Det verkar intressant och passar mig som gillar praktiska yrken, inte sitta still.

Är det något du tyckte var extra minnesvärt eller intressant under din praktikperiod?
Det mesta var intressant eftersom jag fick vara med på många olika projekt, men något som jag till exempel inte visste var CO2 anläggningarna som de stora matkedjorna har. Det var häftigt att se. Vi har inte börjat prata om naturliga köldmedier än i skolan, men nu har jag lite koll i och med att Polo Kylteknik jobbar mycket med det.

Vad är dina förväntningar på yrket när du är färdigutbildad?
Oj jag vet inte, jag tycker det verkar roligt att kunna utvecklas i sin yrkesroll i takt med all ny teknik. Man gör något för miljön samtidigt som det är skönt att jobba praktiskt.

När du kommer ut på praktik/LIA hos våra företag får du en handledare som ser till att kursplanen för perioden följs, vi ser till att du introduceras till alla på jobbet och framförallt att du får en rolig och lärorik tid som hjälper dig vidare i utbildningen. Välkommen att kontakta någon av våra företag i Nordic Climate Group inför din nästa praktik/LIA period!