Kylbolaget + Dahlmans = sant

01 Mar 2024

År 2021 beslutade både Kylbolaget och Dahlmans att gå med i koncernen Nordic Climate Group. Med gemensamma ägare och ett utökat samarbete under dessa år, tar vi nu ytterligare ett steg för att förstärka positionen i vårt affärsområde. Från och med 1 mars 2024 blir vi ett gemensamt företag. Därmed säkrar vi kompetens och ökar vår tillgänglighet och styrka för våra kunder. Det känns som ett helt naturligt steg att ta då vi idag jobbar inom samma kundgrupper och i samma geografiska område.

För ett bättre klimat

För oss som jobbar med kyla, värme, energieffektivisering och service känns det naturligt att samla krafterna i ett lite större lag. Våra kunders ökade efterfrågan på minskade energikostnader, minskat klimatavtryck och driftsäkra anläggningar är en tydlig indikation på att vi är på rätt väg. ”För ett bättre klimat” helt enkelt. Med en samlad verksamhet kan vi bredda kunskapen och öka vår kapacitet samt göra det lättare att tillfredsställa dina och andra kunders önskemål om trygg leverans.

Samma som förut, men lite större

För dig som är kund eller samarbetspartner kommer det inte bli någon större skillnad. I det stora hela kommer ni att ha samma tekniker och kontaktpersoner som tidigare, men med samgåendet välkomnar vi på Dahlmans åtta nya medarbetare.

Även om sammanslagningen formellt innebär att allt som görs från och med 1 mars 2024 är en leverans och/eller åtagande från Dahlmans Kylteknik AB, kommer varumärket Kylbolaget att finnas kvar. Dahlmans kommer att vara det företag som har all kontakt med kunder inom kommersiell kyla, så som butiker, fastigheter, kontor, industri och offentliga lokaler. Detta medans Kylbolaget kommer att fokusera på konsumentmarknaden för värmepumpar. Bolaget kommer finnas kvar på samma adress som tidigare samt delvis drivas av samma personal.

Vad händer med våra befintliga serviceavtal och serviceuppdrag?

Ni kan vara trygga i att det inte kommer att bli några förändringar gällande avtal, garantier, jourer eller akut servicehjälp. Vi kommer hantera detta utan förändringar och se till att ni får den hjälp ni alltid har fått med samma ansvar.

Jag och Niklas, som är VD på Kylbolaget idag, är mycket glada och förhoppningsfulla att vi gemensamt skall bli den självklara leverantören i vår region gällande kyl, frys, luftkonditioneringar samt värmepumpar. När vi nu är ett gemensamt bolag besitter vi en samlad kompetens och kapacitet som är mycket stark och framtidssäkrad.

Det finns alltid frågor och de svarar jag självklart på.

 

Robert Dahlman,

VD på Dahlmans Kylteknik AB

robert@dahlmans.com