Karriär i Nordic Climate Group

Vi jobbar efter vår vision att vara en förebild inom hållbarhet i branschen, men har även ambitionen att vara det självklara valet för kunden och en attraktiv arbetsgivare för våra medarbetare

Superheros, utan cape.

Alla som jobbar i Nordic Climate Group spelar en viktig roll. För resan mot vår vision måste vi göra tillsammans och då behövs både medarbetare och kunder som vill utvecklas. Det gör vi i NCG Academy, vår egen skola för utbildning och utveckling. För dig som tekniker i gruppen innebär det att du har möjlighet att ständigt hålla dig uppdaterad med kunskap inom ny teknik, och dessutom göra karriärmöjligheter inom gruppen.

Vi på Nordic Climate Group värnar om yrkesstolthet, det vill säga medarbetare som är stolta över det de gör. Vi ser våra kyltekniker i gruppen som miljöhjältar, utan den dagliga insatsen skulle inte samhället fungera korrekt.

Jobba som kyltekniker, projektledare, arbetsledare, säljare etc.

De flesta anläggningarna i vårt samhälle är mer eller mindre beroende av kyla och värme. Det kan vara allt från att kyla livsmedel i livsmedelsbutiker, värme i restauranger, till att hålla en behaglig temperatur på kontoret.

En kyltekniker är specialisten som både kan vara med och ta fram lösningen med rätt köldmedia till kunden och som är på plats innan, under och efter installationen för att se till så systemen fungerar optimalt. Yrket passar dig som är intresserad av att hitta olika tekniska lösningar, vill ha ett varierande och rörligt yrke samt kan arbeta självständigt såväl som i arbetslag.

Kyltekniker är idag ett bristyrke. Vår branschorganisation SKVP har gått ut med att det i dagsläget saknas cirka 1000 kyltekniker och ytterligare 650 skulle kunna anställas årligen i en femårsperiod. 

Möjligheterna är därför många för dig som vill in i denna bransch! Det finns dessutom utvecklingsmöjligheter när du väl är anställd, då du kan arbeta dig vidare till exempelvis serviceledare, projektledare, arbetsledare eller säljare. Alla som jobbar i Nordic Climate Group har möjlighet att utvecklas i vår utbildningsverksamhet NCG Academy.