Nya, moderna och hållbara ICA Supermarket Älvängen klar!

15 Dec 2017

ICA Supermarket Älvängen är en helt nybyggd butik som stod klar i månadsskiftet november 2017

De gjorde en satsning på hållbarhet genom att använda sig av modern, miljövänlig och flexibel teknik. Butiken valde CO2 som kylmedia vilket är ett energieffektivt och miljövänligt köldmedium. LED-lampor är installerade och övrig tekniken hjälper till att spara energi. Arneg Nordic (Wica) var totalentreprenör för butikens kyla. Dahlmans stod för installationerna.

Dahlmans genomförde projekteringen i början av 2017, installationsarbetet startade i juni och sent på hösten stod butiken klar.

-Allt i butiken är gjort för att det ska vara hållbart inför framtiden, inte bara kylan utan även att ledlampor och all annan teknik samverkar till hög energieffektivitet. Dahlmans har gjort en bra installationsarbete. Vi hade bra kommunikation med dem och de återkopplade snabbt på saker och ting, säger Jonathan Kärrholm, handlare på ICA Supermarket Älvängen.

-Vi levererar kyl- och frysmöblerna, själva installationen hanterade Dahlmans. De är noggranna och duktiga. En stor fördel är att de ingår i Tesab-kedjan som vi på Arneg Nordic arbetar mycket med, säger Mikael Arvidsson projektledare på Arneg Nordic (Wica)