Nordic Climate Group förvärvar Reftec i Trondheim

30 Maj 2024

Nordic Climate Group växer i Norge genom att förvärva Reftec AS med huvudkontor i Trondheim. I förvärvet ingår även dotterbolaget Rana Kulde, Mo i Rana. När Reftec ansluter till gruppen stärker Nordic Climate Group sin position i Tröndelag men även i andra delar av Norge där bolaget är verksamt. Reftec är specialiserade på energieffektiva kyl- och värmelösningar med naturliga köldmedier inom fastighetssektorn. Reftec grundades 2007, har 14 anställda och omsätter tillsammans med Rana Kulde 78 miljoner NOK verksamhetsåret 2023. Nordic Climate Group som etablerades 2021 omsätter 4 miljarder SEK och har cirka 1.550 anställda vid drygt 80 lokala etableringar i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Reftec förvärvas från de tidigare delägarna Erik Dyrseth, Per Bjørnaas och Jonny Andersen, som ägt 81% av bolaget i lika delar, samt från medarbetare som ägt resterande 19 %. Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att Reftec på samma sätt som andra bolag i gruppen arbetar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare fortsätter i samma roller och nuvarande verksamhet samt att kunduppdragen prioriteras.

- Vi har skapat en stabil verksamhet med en bra ekonomisk utveckling. Men för att ta nästa steg vill vi vara en del av ett större team. Vi har framåtriktade och tekniskt duktiga medarbetare som gillar utveckling, energioptimering och naturliga köldmedier. Då vill vi säkerställa att vi är i den bästa miljön för att växa vidare. Det känner vi att Nordic Climate Group är, säger Erik Dyrseth, verkställande direktör, Reftec.

Reftec fokuserar på fastighetskunder där serviceavtal med energioptimering har ett ökande intresse. Det ger erfarenheter både för att utveckla kunderbjudanden och för att bidra till samarbeten inom Nordic Climate Group.   

- Förvärvet av Reftec är ett välkommet och viktigt steg för Nordic Climate Group som nu får en stark bas i Norges tredje största kommun. Därtill är Reftec ytterligare ett bolag i gruppen som har fokus på naturliga köldmedier. I takt med samhällets ökade intresse för hållbarhetsfrågor är det värdefullt med fler bolag som Reftec i vår företagsgrupp, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Modellen bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Tel: +46 705 11 64 99

 

Erik Dyrseth, VD, Reftec AS

erik.dyrseth@reftec.no
Tel  +47 41252685 

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service. Koncernen bildades 2021 och består av drygt 80 lokala etableringar och har cirka 1.550 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

Erik Dyrseth, VD, Reftec

Pressmeddelande Reftec, 240530