Kyl-Bergman får ny ledarduo

11 Mar 2024

Efter 37 år på Kyl-Bergman lämnar VD Jonas Bergman över till nästa generation. Ny VD från den 1 mars 2024 är Adam Larsson Lockner som kom till bolaget 2014. I bolagsledningen ingår även Samuel Eggertsson som samtidigt tillträder som vice VD. Jonas Bergman kvarstår fram till sommaren 2024 som rådgivare till den nya ledningen. Kyl-Bergman har 10 medarbetare och omsätter 20 miljoner SEK.

- Det har varit en fantastisk utveckling både för bolaget och kylbranschen under mina år på Kyl-Bergman. Bolaget startades av min far Lennart 1970 och nu är vi en del av Nordic Climate Group, som är Nordens ledande koncern inom kyla. Därtill en omställning från syntetiska till naturliga köldmedier, en utmaning som det nya ledarteamet kommer att hantera utmärkt också i fortsättningen, säger Jonas Bergman.     

VD-rollen togs över av Adam Larsson Lockner den 1 mars 2024. Adam som firar 10 år på Kyl-Bergman har en god inblick både i bolaget och kundernas verksamheter och behov.  

- Att ta över VD-rollen efter Jonas är både en ära och en utmaning, men väldigt stimulerande. Vi har bra och intressanta kunder samt ett kvalificerat team som kan lösa uppdragen. Så  förutsättningar är goda att tillsammans med Samuel Eggertsson ta nästa steg med Kyl-Bergman. Då med fokus på naturliga köldmedier som ger maximal energieffektivitet och minimalt klimatavtryck. Det känns som en hållbar framtid helt enkelt, säger Adam Larsson Lockner.

Kyl-Bergman är en del av Nordic Climate Group, en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Koncernen bildades 2021 och består av drygt 70 lokala etableringar i Norden och har cirka 1 250 anställda.

- Det här är ett generations- och ledarskifte som känns väldigt bra. Adam och Samuel kan verksamheten och kunderna bra samt är kunniga och hungriga när det gäller den hållbara tekniken. Jag är helt övertygad om att de kommer att leverera på ett utmärkt sätt till kunderna i regionen, säger Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta

Mikael Anjou, Sverigechef, Nordic Climate Group

mikael.anjou@nordicclimategroup.se

Tel: +46 73 076 48 44