Nordic Climate Group tar nästa steg med Multi Kulde Vest

04 Dec 2023

Norges ledande kyltekniska aktör Perfect Temperature Group (PTG), dotterbolag till Nordic Climate Group, har utökat sitt ägande från 40% till 100% av aktierna i Multi Kulde Vest, Ålesund. Det är grundaren och majoritetsägaren Peder Knutsen som säljer sitt aktieinnehav, 60%, till PTG. Förvärvet innebär att Multi Kulde Vest blir ett helägt dotterbolag till PTG. Genom affären stärker PTG sin position i Ålesund och Molde samt befäster sin ställning som Norges ledande aktör inom naturliga köldmedier där Multi Kulde Vest bidrar med erfarenheter av CO2. Multi Kulde Vest riktar sig främst till kunder med livsmedelsbutiker, hotell, restauranger, kyl- och fryslager samt livsmedelsindustrin. Bolaget erbjuder projektering, installation och service samt levererar värmepumpar. Multi Kulde Vest omsätter 42 miljoner NOK och har 13 anställda.

Eftersom PTG varit delägare i Multi Kulde Vest har vi arbetat tillsammans tidigare. Erfarenheterna är bara positiva och därför känns det bra och naturligt att ta detta steg. Jag är helt övertygad om att vi nu kommer att kunna få ytterligare fördelar av samarbetet inom koncernen. Extra spännande är samarbetet och erfarenhetsutbytet mellan bolagen i de olika länder som Nordic Climate Group är etablerade i. Det kommer att vara stimulerande både för mig och mina kollegor, säger Peder Knutsen, VD, Multi Kulde Vest.

- Multi Kulde Vest har en utmärkt kompletterande kompetens till PTG, vilket stärker vår position i Romsdal och Møre. De har byggt en stark position genom projekt och service till supermarkets, något som är en bas för kommande samarbeten med andra koncernbolag, säger Terje Arnesen, VD, PTG.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

- Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft och decentraliserade verksamhetsenheter. Genom att bil 100% ägare av Multi Kulde Vest kan vi nu ta ytterligare ett steg på en intressant lokal marknad, vilket är glädjande, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Peder Knutsen, VD, Multi Kulde Vest

Tel +47 920 30 312

peder.knutsen@mkvest.no

 

Terje Arnesen, VD, PTG

Tel +47 90 68 91 30

tar@ptg.no

(från vänster): Peder Knutsen, VD, Alice Teige, ekonomi och administration, and Sigfus Reynisson, projektansvarig, Multi Kulde Vest

Om Nordic Climate Group – för ett bättre klimat
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021 och består nu av cirka 75 lokala etableringar och har mer än 1200 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

Om Perfect Temperature Group - värdet av perfekt temperatur

PTG utvecklar och levererar miljövänliga kyl-, frys- och energieffektiviseringslösningar. Utöver skaldjursmarknaden nationellt och internationellt är koncernen en betydande leverantör till dagligvarubranschen i Norge.

Norges ledande kompetensmiljö för kylteknik erbjuder kompletta lösningar för temperaturhantering till den internationella marknaden, inklusive kylning, frysning, luftkonditionering och uppvärmning.

Tillverkning i Norge och ett omfattande servicenätverk gör att vi kan möta våra kunders krav på kvalitet och exakt leverans. Vi finns längs stora delar av den norska kusten, i

Storbritannien och i Chile.

Namnet PTG är hämtat från initialerna för holdingbolaget Perfect Temperature Group, och koncernens slogan – värdet av perfekt temperatur.

För mer information se även www.ptg.no.

 

Om Multi Kulde Vest

Se www.mkvest.no