Nordic Climate Group förvärvar HC-Systems Oy

14 Dec 2023
(Från vänster) Sami Pahla, regionschef, MV Jäähdytys, Henri Rämänen och Harri Rämänen, HC-Systems

Finlands ledande kylföretag, MV-Jäähdytys Oy(MV), dotterbolag till Nordic Climate Group, förvärvar HC-Systems Oy(HC-Systems).  Genom köpet stärks koncernens position ytterligare inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer i Finland. MV som 2022 anslöt till Nordic Climate Group har genom flera förvärv under 2023 stärkt positionen som Finlands ledande bolag i branschen. Förvärvet av HC-Systems är undertecknat och fullföljs genom att HC-Systems ansluter sig till MV den 31 december 2023. HC-Systems har 16 anställda och omsätter 2,6 miljoner EURO.

- HC-Systems är kända för sitt professionella och högkvalitativa arbete i regionen. Eftersom vi delar synen på branschens utveckling är det naturligt att arbeta tillsammans fullt ut, säger Ilpo Mäkelä, VD, MV.

Genom förvärvet kommer HC-Systems VD och medgrundare Henri Rämänen och bolagets anställda att ansluta till MVs team. Alla medarbetare kommer att fortsätta i sina nuvarande befattningar utom företagets grundare Harri Rämänen som går i pension.

-Vi har växt hela tiden, och om tillväxten skulle kunna fortsätta behövs stöd och styrka. Det får vi genom MV. Tillsammans har vi utmärkta möjligheter att växa, säger Harri Rämänen, VD, HC-Systems. 

HC-Systems inriktning på värmepumpar både för konsumenter och kommersiella kunder kompletterar MVs erbjudande till marknaden.

-Speciellt när det gäller utveckling och expansion inom värmepumpar får vi ett värdefullt tillskott i form av resurser och kompetens. Vi kommer även att kunna utöka installations- och servicetjänsterna för storkök, säger Sami Pahla, regionchef, MV

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

- Vi är mycket positiva kring utvecklingen i Finland och med MV-Jäähdytys förvärv under 2023. Varje steg innebär att fler kunder kan ta del av den kompetens och service som bolaget byggt upp under drygt 50 år, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta:

Ilpo Mäkelä VD MV-Jäähdytys Oy

Tel +358 50 4088 308

Ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

 

Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Henri Rämänen, VD, HC-Systems Oy

Tel +358 40 526 4435

henri.ramanen@hcss.fi

Om Nordic Climate Group – för ett bättre klimat
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021, har cirka 75 lokala etableringar, mer än 1200 anställda och omsätter drygt 3,5 miljarder SEK. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

Om MV-Jäähdytys Oy

MV-Jäähdytys grundades 1971 som ett familjeföretag och är specialiserat på service och projekt inom kyl- och frysanläggningar, kylsystem, värmepumpar och professionell köksutrustning. Företagets omsättning är cirka 40 miljoner EURO. MV-Jäähdytys verkar nationellt med över 300 anställda. Företaget har sex service- och logistikcenter som ligger i Pirkanmaa, Nyland, Mellersta Finland, Egentliga Finland, Päijänne-Tavastland och Satakunta.

Om HC-Systems Oy

HC-Systems grundades 1994 som ett familjeföretag specialiserat på kyla och värmepumpar i Lahti.  Företagets kunder är både privatpersoner och bolag, främst inom bostadssektorn.

Pressmeddelande HC-system