Nordic Climate Group finska dotterbolag MV Jäähdytys förvärvar Kylmäkeskus Sami

07 Dec 2023

Finlands ledande kylföretag, MV-Jäähdytys Oy, dotterbolag till Nordic Climate Group, har förvärvat Kylmäkeskus Sami Oy. Genom köpet stärks koncernens position dels inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer, dels i regionen Kanta-Häme. MV-Jäähdytys, med över 50 år på marknaden, är Finlands största service- och installationsbolag inom kylteknik och professionell köksutrustning. Kylmäkeskus Sami har 17 anställda och omsätter nära 5 miljoner EURO.

- Kylmäkeskus Samis verksamhet präglas av professionalism, vilja av att utveckla och expandera affärsverksamheten samt en tydlig ambition att ta hand om personal och kunder. Vi ser även att vi delar samma värderingar, vilket skapar bra förutsättningar för samarbete, säger Ilpo Mäkelä, VD, MV-Jäähdytys.

Genom företagsköpet kommer Tufan Sami och Sema Isotalo, ledarduo på Kylmäkeskus Sami, och företagets 17 anställda att ansluta sig till MV-Jäähdytys team. Både Tufan Sami och Sema Isotalo kommer att fortsätta i sina nuvarande roller. Med ökade resurser kan MV-Jäähdytys och Kylmäkeskus Sami satsa ytterligare på utvecklingen av installation och service inom kyla och värme.

-Vi började som ett litet familjeföretag, men har växt successivt. Vår vilja att utvecklas och få företaget att växa också i framtiden är stark. Därtill har vi länge funderat över en möjlig samarbetspartner för att möjliggöra detta. Nu har vi hittat en utmärkt partner som delar våra värderingar., säger Tufan Sami, VD för Kylmäkeskus Sami.

-Dessutom har vi samma synsätt på kylbranschen som MV-Jäähdytys och om hur vi vill agera inom branschen, så det gemensamma tonläget hittades snabbt, tillägger Sema Isotalo, ekonomichef.

När två starka företag går samman ökar möjligheterna. Tufan Sami, som har varit VD för Kylmäkeskus Sami nära 20 år, tror att samarbetet kommer att öka kunskapen ömsesidigt:

-Förväntningarna kring samarbetet är verkligen positiva. Vi tror inte bara på tillväxt genom samgåendet, utan också på nya perspektiv. Vi vill lära oss, utvecklas och dela med oss av vår kompetens till MV-Jäähdytys, sammanfattar Sami.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

- Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft och decentraliserade verksamhetsenheter. Genom förvärvet av Kylmäkeskus Sami kan vi nu ta ytterligare ett steg på den finska marknaden, vilket är glädjande, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Ilpo Mäkelä VD MV-Jäähdytys Oy

Tel +358 50 4088 308

Ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

 

Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Tufan Sami, VD, Kylmäkeskus Sami Oy

Tel +358 40 578 1552

sami@kylmakeskussami.fi

 

 

Om Nordic Climate Group – för ett bättre klimat
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021, har cirka 75 lokala etableringar, mer än 1200 anställda och omsätter drygt 3,5 miljarder SEK. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

 

Om MV-Jäähdytys Oy

MV-Jäähdytys grundades 1971 som ett familjeföretag och är specialiserat på service och projekt inom kyl- och frysanläggningar, kylsystem, värmepumpar och professionell köksutrustning. Företagets omsättning är cirka 40 miljoner EURO. MV-Jäähdytys verkar nationellt med över 300 anställda. Företaget har sex service- och logistikcenter som ligger i Pirkanmaa, Nyland, Mellersta Finland, Egentliga Finland, Päijänne-Tavastland och Satakunta.

 

Om Kylmäkeskus Sami Oy

Kylmäkeskus Sami är expert på kyl- och kylanläggningar med sitt kontor i Humppila. Verksamhetsområdet sträcker sig från Kanta-Häme till Birkaland och Egentliga Finland. Företagets kunder inkluderar företag, privatpersoner och bostadsbolag. Omsättningen år 2022 var nästan 5 miljoner euro.

Pressmeddelande, Kylmäkeskus Sami