På kurs hos Mayekawa i Bryssel

09 Nov 2023

För några veckor sen fick ett antal kyltekniker från Nordic Climate Group möjligheten att besöka Mayekawa i Bryssel för en kurs om deras produkter. Mayekawa är ett japanskt familjeägt företag med verksamhet i nästan hela världen. Det finns många grenar inom företaget, men just deras kyldivision är den som vi har mest kontakt med. Under två dagar fick våra kyltekniker en inblick i hur Mayekawa är uppbyggt och deras filosofi om nöjda kunder.

Kursen startade med en grundlig genomgång av företaget och en mycket uppskattad rundtur i deras fabrik. Det var väldigt intressant att få se uppbyggnaden av ett aggregat, från början till slut. Logistiken med delar som plockas fram och levereras till den plats i lokalen där aggregatet byggs är minst sagt imponerande!

Den andra delen i utbildningen var tips på hur uppstart av större kompressorer ska ske på ett säkert sätt, och då speciellt med tanke på inlösning av köldmedia olja vid värmepumpdrift. Här fick några av deltagarna en riktig aha-upplevelse.

Sista dagen genomfördes praktiska moment där service av en kolvkompressor modell HS gjordes. Riktigt nyttigt för teknikerna som har sådana kompressorer att ta hand om på hemmaplan.