PVN Køleteknik A/S – Nordic Climate Group växer vidare i Danmark

24 Aug 2023

Nordic Climate Group expanderar ytterligare i Danmark genom förvärvet av PVN Køleteknik med huvudkontor i Ringe på Fyn. Genom affären förstärker Nordic Climate Group sin roll i Danmark samt som Nordens ledande installatör av kyl-, värme- och energilösningar.

Nordic Climate Group expanderar ytterligare i Danmark genom förvärvet av PVN Køleteknik med huvudkontor i Ringe på Fyn. Genom affären förstärker Nordic Climate Group sin roll i Danmark samt som Nordens ledande installatör av kyl-, värme- och energilösningar. Ambitionen är att expandera den danska verksamheten med fler förvärv. Nordic Climate Group som etablerades 2021 omsätter med förvärvet av PVN Køleteknik 3,4 miljarder SEK och har cirka 1 200 anställda vid drygt 70 lokala etableringar i Norden.

PVN Køleteknik som grundades för över 60 år sedan är ett av Danmarks mest anrika kylföretag. Bolaget som drivs i tredje generationen har en central marknadsposition inom kylteknik, levererar både installationer och service samt utvecklar och tillverkar kylutrustning till flygindustrin. Bolaget omsätter omkring DKK 65 miljoner och har 30 anställda.

­– Efter flera år av utvecklingsarbete tar vi nu nästa steg genom att ansluta till Nordic Climate Group. Det har varit ett bra lagarbete inom bolaget som gör att vi nu är redo. Vi har en stark förankring på Fyn och ser stora möjligheter till utveckling inom gruppen och då framför allt tillsammans med SA-AL Køleteknik. PVN Køleteknik står starka med satsningar på naturliga köldmedier, digitalisering och kvalitetsprocesser. Tack vare vår betydande erfarenhet av tillverkning och installation ser vi tydliga synergier med de andra bolagen i Nordic Climate Group. Nu får vi unika möjligheter till samarbete både inom Danmark och de andra nordiska länderna. Det känns verkligen bra att nu kunna vara aktiva i ett sammanhang med branschens ledande bolag, säger Thomas Panum, VD, PVN Køleteknik.

– Hållbarhet och energieffektivisering har stor efterfrågan och vi möter den med ständig utveckling. Vår erfarenhet av CO2 (koldioxid) tillsammans med starka kundrelationer gör att vi kan skapa konkret nytta hos kunderna. Det innebär även att vi har goda möjligheter att utveckla tekniker och ge dem spännande arbetsuppgifter. Anslutningen till Nordic Climate Group innebär en fortsatt säker och stabil drift av företaget till förmån för anställda, kunder och leverantörer, säger Martin Thirup, teknisk chef, PVN Køleteknik.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att PVN Køleteknik på samma sätt som andra bolag i gruppen arbetar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare fortsätter i samma roller och nuvarande verksamhet inklusive befintliga kunduppdrag prioriteras.

– När vi nu tar vårt andra steg i Danmark vill vi bygga vidare på tanken om att engagera de bästa bolagen i de länder vi har verksamhet. I dialogen med PVN Køleteknik har vi särskilt uppskattat deras inriktning på hållbarhet, intresse för utveckling av kompetens och ett brett kunderbjudande, säger Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group. Därtill har vi särskilt uppskattat ett tydligt fokus på service som alltid är avgörande för att utveckla kundrelationer.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Modellen bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

 

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Tel: +46 705 116499

Thomas Panum, VD, PVN Køleteknik
tbp@pvn.dk
Tel: 63 62 40 05
Direkt: 20 69 10 21

 

Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service. Koncernen bildades 2021 och består av drygt 70 lokala etableringar och har cirka 1 200 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

 

Om PVN Køleteknik

Poul Verner Nielsen grundade PVN Køleteknik 1961 och drev det i ett antal år innan hans två söner Torben och Steen tog över verksamheten. Därefter har bolaget drivits av Thomas Panum och Martin Thirup.

Thomas Panum, VD, PVN Køleteknik
Martin Thirup, Teknisk Chef, PVN Køleteknik
Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group
PVN Køleteknik