BLM Kyl & Storkök i Jönköping ansluter till Nordic Climate Group

12 Apr 2023

Genom förvärvet av BLM Kyl & Storkök förstärker Nordic Climate Group sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer.

Genom förvärvet av BLM Kyl & Storkök förstärker Nordic Climate Group sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer. BLM etablerades 2001 och är väl inarbetade i Jönköpingsregionen. Utöver kompetensen inom kylinstallationer breddas gruppens erbjudande till kunderna genom BLMs verksamhet inom storköksområdet. BLM omsätter 35 miljoner SEK och har 14 anställda.

-Vi har växt kontinuerligt sedan starten och nått en nivå där det nu är dags att ta nästa steg för att kunna växa vidare. I dialogen med Nordic Climate Group har vi särskilt fastnat för framåtandan, fokus på hållbarhet och utvecklingsmöjligheterna för våra tekniker genom NCG Academy, säger Anders Bjarnehall, VD BLM Kyla & Storkök, dessutom känns det bra med systerbolag i hela Norden som vi kan dela erfarenheter och kompetens med, fortsätter Anders.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamheten är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att BLM precis som de andra bolagen som ingår i gruppen jobbar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inkl kunduppdragen prioriteras. Sedan tidigare finns Jönköpingsbolaget Polo Kylteknik med i Nordic Climate Group. 

-Jag gläds åt att BLM nu är en del av Nordic Climate Group. Det är ett välskött företag med engagerade ledare som byggt verksamheten på att bra sätt, precis så som vi vill se gruppens bolag. Deras kunnande och erfarenheter inom storköksområdet är välkomna och kommer att bredda möjligheterna för fler inom Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

-Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande, säger Fredrik Gren

 

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Anders Bjarnehall, VD, BLM Kyl & Storkök
Tel +46 708 12 32 63
anders@blm-kyl.se 

 

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021 och består nu av 65 lokala etableringar och har drygt 1000 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.