Nordic Climate Group fortsätter förvärva kylbolag i Finland

14 Feb 2023

Nordic Climate Groups finska dotterbolag MV Jäähdytys stärker sin position genom att förvärva Lahden Lämpöpumppuhuolto nära Lahti, ett bolag som fokuserar på värmepumpar till konsumentmarknaden.

Nordic Climate Groups finska dotterbolag MV Jäähdytys stärker sin position genom att förvärva Lahden Lämpöpumppuhuolto nära Lahti, ett bolag som fokuserar på värmepumpar till konsumentmarknaden. Förvärvet ligger i linje med MV-Jäähdytys strategi och tillväxt, vilket innebär att man nu kan bredda erbjudandet inom värmepumpsområdet. MV-Jäähdytys, med mer än 50 år på marknaden, är Finlands ledande aktör inom uppvärmning och kylning av fastigheter. Därtill specialist på professionell storköksutrustning.

- Lahden Lämpöpumppuhuolto har etablerat sig i Lahti-regionen och skapat ett starkt varumärke inom installation, underhåll och service av värmepumpar. Förvärvet ger oss värdefull kompetens och erfarenhet, säger Ilpo Mäkelä, VD, Mv-Jäähdytys.

- Som företag är vi nu i ett utvecklingsskede där nästa steg är en tillvaro i en större kostym. Vi behöver helt enkelt större resurser. Det var därför det blev aktuellt att sälja verksamheten, säger Tommi Hykkyrä, tidigare ägare till Lahden Lämpöpumppuhuolto.

- Jag ville att våra toppmedarbetare skulle få en hemvist med utvecklingsmöjligheter även efter att verksamheten sålts, och det var här MV-Jäähdytys stack ut med en bra personalpolitik, fortsätter Tommi Hykkyrä.

Förvärvet som blev klart den 9 februari 2023 innebär att Nordic Climate Group fortsätter sin tillväxtresa. Grunden är lokalt starka entreprenörer med etablerade varumärke som tillsammans erbjuder hållbara och energieffektiva lösningar.

- För vår fortsatta utveckling och tillväxt är det glädjande att vi i Nordic Climate Group nu har ytterligare en verksamhet i Finland. Vår inriktning på att leverera kyl- och värmeanläggningar med maximal energieffektivitet och minimalt klimatavtryck har gjort att vi är en ledande aktör i Sverige, Norge och Finland, säger Fredrik Gren, VD, Nordic Climate Group.

 

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 116499
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Ilpo Mäkela, VD MV-Jäähdytys
Tel + 358 50 408 83 08
 ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

Koncernen bildades 2021 och består av 62 lokala etableringar och har drygt 1000 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

MV-Jäähdytys kontor i Tampere.