Att inte ha rätt temperatur kan bidra till ökade driftkostnader och en växlande temperaturcykel som kan medföra ojämna förhållanden oavsett vilken verksamhet det berör. Bättre temperaturkvalitet i matvarorna innebär ökad livsmedelssäkerhet, bättre råvarukvalitet och minskat svinn, vi tänker på hållbarhet i alla led.

Kylbolaget Väst samarbetar med marknadsledande leverantörer som samtliga har ett brett sortiment och ledande teknik. Vi säljer bland annat kyl- och frysskåp, ismaskiner, kylbänkar, med mera – allt som gör att storköket blir så effektivt som möjligt. Vi hjälper dig hitta det alternativ som passar dina förutsättningar bäst – och självklart utför vi service efter avklarad installation.

Hos oss kan du köpa frysskåp och frysboxar.

Vi sköter leverans och installation och du kan i trygghet luta dig tillbaks och lita på att allt sköts på ett snyggt och smidigt sätt. Vad ska man välja? Ska den byggas in eller vara fristående? Din situation och dina behov avgör vad som passar dig bäst. Oavsett om ni är ett singelhushåll eller en storfamilj, köper stora eller små kvantiteter, eller vill spara på elräkningen, går det att hitta rätt produkt. Om du är osäker på vilken produkt som möter ditt behov bäst hjälper vi till med rådgivning så att du tryggt kan fatta rätt beslut.

Viktigt att tänka på gällande frysskåp och frysbox

Placeringen är kanske det mest grundläggande valet man gör. En frysbox tar upp mer plats än ett frysskåp och lämpar sig därför oftast bättre i källaren, förrådet eller garaget. Fördelen är att den som regel rymmer mer, men kostar mindre än ett frysskåp. I ett frysskåp får man istället bättre översikt, och man kan lättare hantera innehållet. Ett frysskåp passar bättre i ett kök. Frysskåp kan köpas både fristående och/eller för integrering. Ett integrerbart skåp har möjligheten att smälta in i omgivningen på ett väldigt smidigt sätt.

Det är viktigt att mäta ordentligt. Mät exakt utrymmet där du tänkt att frysen ska stå. Vissa skåp kan behöva några centimeter extra utrymme vid sidan om för att kunna öppnas ordentligt. Ett ventilationsutrymme behövs också. Man kan räkna med 5 cm mellan frys och överskåp eller i/ovanför överskåpet. För ett frysskåp som ska integreras behövs dessutom en luftspalt till kompressorn. Ring oss om du känner dig osäker.Produkter som dessa står på dygnet runt. Därför är det viktigt att tänka på energiförbrukningen när du gör ditt val. Energiförbrukningen klassas med en bokstav där A är högst. De flesta frysskåp och frysboxar är A-klassade idag, men kan vara klassade upp till A+++ som är den mest energisnåla. Vill du spara så mycket som möjligt på elräkningen rekommenderar vi en så högt klassad produkt som möjligt.

Förutom allt detta finns ett antal varianter och funktioner på frysar. Det finns frysar med digital display och temperaturlarm, med ismaskin, snabbinfrysning, frostfria frysar med mera.

Vi på Kylbolaget hjälper dig att få rätt frys på rätt plats efter dina behov.