Nytt kylsystem till Coop Habo

Polo Kylteknik har tillsammans med Öman gruppen Jönköping bytt ut Coop Habos 40 år gamla kylsystem till ett nytt som är både modernare och miljövänligare.

Polo Kylteknik startade projekteringen 2019 och under augusti i år kunde de starta utförandet. De installerade ett Advansor Mini Booster- aggregat med klimatneutral Co2 som köldmedium. Aggregatet med värmeåtervinning för ventilation, luftridå samt förvärmning av tappvatten. Ömans bytte ut det gamla Kryothermaggregatet till ett nytt modernt ventilationsaggregat.

Butiken var under sommarmånaderna alldeles för varm, men nu blir det ändring på det då det även installerades ett klimataggregat från Daikin.

De nya installationerna innebär både ett klimat neutralare lösning samt mycket lägre energikostnader för butiken.

- Arbetet har skett under drift, det har rullat på bra och vi har haft ett gott samarbete tillsammans med butiken, säger Emil Johansson, projektansvarig från Polo Kylteknik.

-Vi har arbetar med Polo Kylteknik under flera år och det har alltid fungerat bra. De är ett proffsigt gäng som man kan lita på. En hållbar installation var viktigt för oss och det är något man måste börja tänka mer och mer på. En hållbar installation är dessutom en framtidssäker installation, säger Margret Gustafsson, butikschef på Coop Habo.