Byggnation av 1100 kvm kyl- och fryslager med minimal miljöpåverkan

”Polo Kyltekniks kompetens gör att de är bäst på CO2 installationer i Jönköping” säger Herman Södergren, försäljningschef på Kylpanel AB

Polo Kylteknik fick i uppdrag av sin samarbetspartner Kylpanel att miljösäkra kylan och återvinna värmen i ett nybyggt kyl och fryslager i Alvesta. Huvudbeställaren är Skogströms Åkeri, ett fristående transportföretag med tempererat gods som specialitet. Skogströms Åkeri ingår i koncernen Smolandia. Polo Kylteknik och Kylpanel har sedan tidigare ett tätt samarbete.

Skogströms Åkeris nya kyl- och fryslager fungerar som en distributionscentral, en transporthub för omlastning av varor för vidare transport. Totalt handlar det om 1100 kvm fördelat på 900 kvm kylrum och 200 kvm frysrum. Kylan som installeras är miljövänlig CO2 med ett GWP-värde av 1.

Kylpanel genomförde kylrumsbyggnationen och Polo Kylteknik fortsatte med installationsarbetet.

-Vi har sedan lång tid tillbaka ett gott samarbete med Polo Kylteknik. Med Polo vet vi att utförandet blir rätt. Vi har stort förtroende för deras kompetens och yrkesskicklighet. Enligt min bedömning är de klart bäst på CO2-installationer i Jönköpingstrakten, säger Herman Södergren, försäljningschef på Kylpanel AB.

-Vi har tidigare gjort två kyl- och fryslager tillsammans med Kylpanel och är nu inne på vårt tredje. De uppdragen har gått över förväntan. Kylpanel är en väldigt bra samarbetspartner och duktiga på det de gör. Vi har bra kommunikation och arbetar effektivt tillsammans, säger Patrik Spjuth, VD på Polo Kylteknik.