Hållbar kyla och värme till Ica Nära Lofsdalen

Ica Nära Lofsdalen har färdigställts efter en omfattande förnyelse till helt miljövänlig kyla.

Butiken i det lilla samhället Lofsdalen är öppet året runt men kundtrycket variera stort då det handlar om en ort där friluftslivet har mycket att erbjuda. Såhär inför julfirandet är det skidpister, flera skidspår samt fantastisk snöskoteråkning som lockar förutom själva julfirandet.

Frys & Kylservice passade på att starta ombyggnaden under hösten för att hinna klart innan jul. Samtliga centralkylda kyl och frysdiskar är utbytta mot nya från Viessmann. Mejeriet är utökat och nytt frysrum installerat. De gamla kylsystemen med köldmedier som påverkar miljön negativt är tömda och demonterade. Ett helt nytt aggregat med Koldioxid (CO2) som köldmedium från Advansor är nu drifttaget och tillverkar kyla till butiken samt värme till fastigheten.

- Ombyggnaden har löpt på enligt planen och det känns skönt att kunna erbjuda en fräsch butik till alla våra kunder. Tobias och Rasmus från Frys & Kylservice har gjort ett fantastiskt bra jobb och att bli klara inför jul var ett absolut måste för mig. Det känns också väldigt skönt att vara kvitt köldmedier med påfyllnadsstopp 2020, säger Robert Stark, handlare.

- Att göra denna omställning är bra då det kraftigt minskar butikens miljöpåverkan både vad det gäller köldmedier och energiförbrukning. Vi kommer att övervaka och göra några små justeringar via det Web-uppkopplade styrsystemet från vårt kontor i Östersund, säger Jan Lindfors Projektledare på Frys & Kylservice.