Träffa oss på ProcessTeknik mässan!

Vi är på plats på ProcessTeknik mässan den 18 - 20 oktober. Välkommen förbi vår monter på Svenska Mässan i Göteborg eller delta på något av våra seminarier. Läs mer och ta del av information nedan.

Nordic Climate Group på plats

Den 18 - 20 oktober äger ProcessTeknik mässan rum på Svenska Mässan i Göteborg. Det är en mötesplats för leverantörer, experter och branschkollegor där vi tillsammans får en unik möjlighet att hitta lösningar på morgondagens hållbara samhälle. Vi är på plats i monter D07:23 med representanter från Dahlmans Kylteknik, Kyleffekt, Industrikyla, Labkyl och SLS Kyla Värme Energi - bolag som ingår i Nordic Climate Group. Kom gärna förbi och träffa oss, boka ett möte eller delta på våra seminarier.  

Fokus på hållbar industri

Skenande energipriser och ökade krav på hållbara lösningar ställer industrin inför utmaningar. Men geneom energieffektivisering och en övergång till naturliga köldmedier kommer man långt för att minska det totala klimatavtrycket. Som ledande aktör på industrikyla, kommer vi att fokusera på hållbar industri på mässan och tillsammans med våra kompetenta representanter erbjuder vi handfasta tips baserat på installerade anläggningar. 

Välkommen att delta på våra seminarier och fortsatt diskussion i vår monter. Läs mer om talare och tider här nedan.

Tisdag 18 oktober:

Klimatneutral kyla och värme med DLE

Tid: 13:00 
Talare: Patrik Larsson, Labkyl

Ämne:
DLE-konceptet, en kombination av CO2-värmepump och styr- och regleringsteknik, återvinner den energi som tillförs fastigheten till gratis värme och varmvatten. Vi presenterar genomförda installationer där CO2-teknik används i kyl- och värmepumpsaggregat. En klimatvänlig och energieffektiv lösning som ger en mycket hållbar och ekonomisk lösning. 

Onsdag 19 oktober:

Hög energieffektivitet och lågt klimatavtryck till Northvolt

Tid: 09:30
Talare: Rickard Reimander, SLS Kyla Värme Energi

Ämne:
SLS kylaggregat med ammoniak som köldmedium ger möjligheter till hög verkningsgrad, minimalt klimatavtryck och attraktivt inköpspris. Men hur skapas den 100% skräddarsydda lösningen? Genom att medverka i projektledningen har SLS från start tillfört kunskap inom dimensionering, energioptimering och driftsättning. Följ resan från idén i Norrköping till kylmaskin på plats i Skellefteå. 

Torsdag 20 oktober:

Serviceavtal - ett sätt att spara pengar genom energioptimering

Tid: 13:00
Talare: Robert Dahlman, Dahlmans Kylteknik

Ämne:
Vi lämnar bilen på service och som personer går vi på regelbundna hälsokontroller. Allt för att må bra och förebygga ohälsa. En kyl- och värmeanläggning är ofta energisystemets hjärta. Genom att ständigt kontrollera och justera kyl- och värmeanläggningen säkerställs fuktion och energieffektivitet. Ofta finansierar energibesparingar anläggningens erviceavtal. Vi ger dig nycklarna till trygg funktion och energikostnadskontroll.