Klimatneutral kyla till nytt restaurangkök

Polo Kylteknik energieffektiviserar nybyggda Quality Hotel Match i Jönköping.

Polo Kylteknik har byggt ett nytt energi- och miljösäkert kylsystem i nybyggda Quality Hotel Match restaurangkök. Den nya restaurangen går under namnet Brasseri NÒR och är Nordic Choice Hotels nya restaurangkoncept. Målsättningen med Brasseri NÒR är att det ska bli en central mötesplats för Jönköpingsborna och ingå i deras förstahandsval av uteställen.

Under vinter och våren 2022 installerade Polo Kylteknik kökets kylsystem tillsammans med ett klimatneutralt och energieffektivt CO2-aggregat med värmeåtervinningsmodul till förvärmning av tappvatten. CO2-aggregatet betjänar ett 30-tal kyl- och frysenheter, från kyl- och frysrum till kylskåp och kylbänkar.

Nordic Choice Hotels är kvalitets- och miljömedvetna och hållbarhetsfrågorna ligger högt på deras agenda. De hade redan från början föreskrivit att kökskylan skulle komma från ett CO2-aggregat. En annan målsättning är att så många som möjligt av deras hotell ska drivas av förnybar energi.

- Polo Kylteknik har gjort ett mycket bra jobb med restaurangköket. Jag känner mig trygg med dem därför att de är kompetenta, självgående och lösningsorienterade, säger Niclas Simonsson, projektledare på Smörgåsbord AB.

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkedjor med cirka 209 hotell i Norden och Baltikum. Nybyggda Quality Hotell Match i Jönköping är 18 våningar högt med 229 rum, konferensanläggning, spa-avdelning och restaurang.