Nordic Climate Group förvärvar ytterligare kylföretag i Finland

12 Jan 2023

Vi välkomnar Konehuolto Jorma Heikkonen till gruppen och etablerar ytterligare en verksamhet i Finland.

Det av Nordic Climate Group ägda  bolaget MV-Jäähdytys, som fokuserar på kylteknik och professionell köksutrustning, har förvärvat Konehuolto Jorma Heikkonen. Därmed har man förstärkt positionen i Finland och erbjudandet inom installationer och service för luftvärmepumpar på konsumentmarknaden i Nyland och Kanta-Tavastland. Förvärvet som skedde den 30 december 2022 följer MV-Jäähdytys strategi och tillväxt.

- Konehuolto Jorma Heikkonen har gott renommé, hög kvalitet och nöjda kunder. Genom förvärvet kommer vi komplettera vår verksamhet med gedigen kunskap inom installation och underhåll av luftvärmepumpar för privatkunder, säger Ilpo Mäkelä, VD MV-Jäähdytys. Tillsammans kan vi möta den starka efterfrågan, fortsätter Ilpo Mäkelä.

MV-Jäähdytys Oy tillhandahåller underhålls- och entreprenadtjänster i hela Finland med 50 års erfarenhet. Företagets gedigna kompetens täcker all utrustning från uppvärmning och kylning av fastigheter till professionell köksutrustning.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv. Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande.

 

För mer information vänligen kontakta

Fredrik Gren, VD Nordic Climate Group
Tel +46 705 116499
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Ilpo Mäkela, VD MV-Jäähdytys
Tel + 358 50 408 83 08
 ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

 

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme - och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service.

Koncernen bildades 2021 och består av 61 lokala etableringar och har drygt 1000 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.

Pressmeddelande svenska

Pressmeddelande engelska