SLS projekterar energieffektiva installationer åt Greenfood i Helsingborg

Med fokus på hållbarhet har SLS fått i uppdrag att leverera all kyla åt Greenfood i ett omfattande och spännande projekt där de har varit med från konstruktion till installation.

SLS Kyla Värme Energi har fått uppdraget att leverera all kyla till det nya livsmedels- och logistikcentret Greendfood i Helsingborg. Ett av de största projekten som SLS har medverkat i, där de har varit med från konstruktion och tillverkning av kylsystem, till leverans och installation. Där det just nu monteras över 1000 meter rör på bygget.

Eftersom Greenfood levererar hälsosamma livsmedel behöver allt vara precis rätt temperatur för att varorna ska hålla hela vägen. Därför har de satsat på hållbara installationer med effektiva kylsystem och modern värmeåtervinning utan att kompromissa med kvalitén. Lösningen blev en annläggning som drivs av köldmediet ammoniak där kyleffekten är på 3900 kW. En omfattning av kyla som kan jämföras med 13 ishallar. Värmen som skapas i anläggningen kommer sedan användas till uppvärmning av exempelvis varmvatten och kontor.  

 

Ett spännande uppdrag där kunden från början har efterfrågat modern teknik med fokus på hållbarhet, något som SLS är glada över att kunna leverera. 

 

Läs deras kommentar i Branschaktuellt här.