Nordic Climate Groups norska dotterbolag PTG expanderar till Skottland

27 Jun 2022 PTG
PTG intensifierar sina investeringar på den brittiska industri- och marinmarknaden och har etablerat ett nytt företag i Skottland för att tillhandahålla försäljning och service till skaldjursindustrin.

- Vi etablerar oss i Skottland för att tillhandahålla lokal service till våra befintliga kunder inom fiskeflottan och landbaserad fiskodling. Dessutom vill vi stärka vår lokala försäljning och marknadsföring av PTG-produkter och lösningar till den skotska fisk- och skaldjursmarknaden, säger Terje Arnesen, VD för PTG.

Julian Ramsey tillträder som general manager i det nyetablerade företaget PTG UK Ltd. Ramsey har över trettio års teknisk- och ledarskapserfarenhet från sjöfartsindustrin, bland annat som chef för MacGregors fiskedivision i Peterhead, Skottland sedan 2007. Han tillträder den nya tjänsten den 1 augusti 2022.

Huvudmarknaderna för PTG i Skottland kommer att vara marina och industriella med lösningar som RSW-anläggningar (system för kylning av havsvatten ombord på fartyg), värmepumpar, frys och issystem. Det är särskilt intressant att kunna ge service till den pelagiska flottan, sikflottan, landbaserad odling, laxslakterier och processindustrin på land, och i viss mån brunnsbåtar och den andra vattenbruksindustrin.

PTG utvecklar och levererar miljövänliga kyl-, frys- och energieffektivitetslösningar. Förutom fisk- och skaldjursmarknaden nationellt och internationellt är koncernen en betydande leverantör till dagligvaruindustrin i Norge. Namnet PTG kommer från initialerna i holdingbolaget Perfect Temperature Group och gruppens slogan – värdet av perfekt temperatur.

 

För mer information, kontakta:

Terje Arnesen, VD PTG
+47 906 89 130
tar@ptg.no

Mats Åström, Tf. CEO & CFO Nordic Climate Group
mats.astrom@nordicclimategroup.se

Utanför fabriken i Malmefjorden på Norges västkust; Till vänster Julian Ramsey, general manager för det nystartade företaget PTG UK Ltd, och till höger Johnny Valle, försäljnings- och marknadsdirektör för marin och industri i PTG.

Terje Arnesen, VD PTG