Nordic Climate Group lanserar ny visuell identitet

11 Jan 2022

Nordic Climate Group tar nu nästa steg i sin varumärkesresa och lanserar en ny logga, tätt följt av en grafisk profil som vägleder med färger, mönster och varumärkeslöftet ”For a better climate”.

Grunden i verksamheten är en stark lokal marknadsposition. Därför kommer de bolag som ingår i Nordic Climate Group att behålla sina lokala bolagsnamn och koppla på gruppens gemensamma grafiska manual.

Logotypens ikon inspireras av den lokala närvaron, den tekniska kompetensen med högsta precision och framför allt - drivet mot ett bättre klimat med gröna temperaturer.

- Nordic Climate Group är en helt ny konstellation, men fundamentet är rakt motsatt. Gruppen består av en perfekt mix av anrika som nyetablerade företag i branschen som har engagemanget, framtidsansvaret och den tekniska expertisen som gemensamma egenskaper. Allt för att både kunna leva och leverera hållbart. Utifrån detta har vi skapat en modern och visuellt tilltalande grafisk profil, säger Dalida Stehr Matiros, marknadsansvarig Nordic Climate Group.

Bytet till den nya logotypen samt en ny hemsida genomförs successivt med start från januari 2022.