1 minut med...

28 Jan 2022

Nellie Skarp går andra året på Östrabo Y i Uddevalla, VVS och fastighet med inriktning Kyla. För Nellie var det aldrig någon fråga om vilken inriktning hon skulle välja. Lika självklart var det att söka sig till Kylbolaget i Väst när det blev dags för praktikperiod.

Välkommen till kylbranschen, hur fick du upp ögonen för den? 
En bekant till mig pluggar till kyltekniker och har väl sålt in yrket ganska bra… så jag visste vilken inriktning jag skulle välja redan när jag sökte programmet. Han hade dessutom haft sin praktik på Kylbolaget i Väst så det blev naturligt att söka sig dit. Jag har hört mycket om att de är bra på att ta emot praktikanter.

Hur länge ska du vara hos Kylbolaget i Väst?
Från att man gjort sitt val av inriktning så har vi har praktik tre dagar i veckan fram till studenten, så fram till dess är tanken. Jag påbörjade praktiken i augusti förra hösten när skolan drog igång igen. Det är bra att få vara så länge på samma ställe för dels lär man känna alla, dels får man hänga med på många olika projekt. Det uppskattar jag.

 

Vad känner du verkar roligast med yrket?
Det finns mycket att lära sig, verkar intressant och omväxlande. Dessutom är det bra jobbmöjligheter inför framtiden.