Välkommen till LL:s Kylteknik

Vi är verksamma inom installation och service av kyl-, frys-, och luftkonditionseringsanläggningar sedan 1979. Med utgångspunkt i Kristianstad arbetar vi med allt som har med kyla och värme att göra, oavsett bransch i området runt Skåne och Blekinge.

LL:s Kylteknik ger dig funktion i alla tänkbara miljöer

På LL:s Kylteknik arbetar vi med alla typer av kyl- och värmearbeten i Kristianstad, men även på många andra order runt om i Skåne och Blekinge. Våra kunder återfinns inom både offentlig och privat sektor, och vi erbjuder tjänster inom bland annat luftkonditioneringar, värmepumpar, butiks- och industriutrustningar så som kylar och frysar samt energioptimering. Olika förutsättningar kräver olika lösningar. Vi ger dig funktion - och tar helhetsansvar från idé, projektering, leverans och installation till underhåll och service, allt för att du ska känna dig trygg som kund! Behöver du en ny installation av din värmepump eller luftkonditionering? Har du andra frågor som rör våra tjänster eller vill rådfråga oom hur vi kan hjälpa dig med energioptimering? Kontakta oss gärna. 

Kylgruppen fasar ut köldmedier som är farliga för klimatet
08 Jul 2024
Nyhet via Nordic Climate Group

Kylgruppen fasar ut köldmedier som är farliga för klimatet

Kylgruppen har fått i uppdrag av Solna Stad att byta ut en kylmaskin med f-gaser i Ulriksdal ishall till en som använder ammoniak, ett naturligt och klimatneutralt köldmedium.

Nordic Climate Group lanseras i Nederländerna
02 Jul 2024
Nyhet via Nordic Climate Group

Nordic Climate Group lanseras i Nederländerna

Nordic Climate Group etablerar sig i Nederländerna genom att förvärva Compair Airconditioning B.V., Capelle aan den IJssel, och T&S Klimaattechniek B.V., Woerden. Dessa förvärv är de första på den femte marknaden där Nordic Climate Group verkar.

En minut med Karl Lundholm - en snart certifierad kyltekniker
28 Jun 2024
Nyhet via Nordic Climate Group

En minut med Karl Lundholm - en snart certifierad kyltekniker

Lär känna Karl Lundholm på Kyltjänst i Eskilstuna - en före detta säljare som skolar om sig till kyltekniker via NCG Academy.

Våra fyra verksamhetsområden - Kyla, värme, energi och service

Vi ser till att du har rätt temperatur när det kommer till livsmedelskyla, industrikyla, komfortkyla och ishallar. Där vi genom energieffektivisering sänker dina driftkostnader och tar samtidigt hänsyn till miljön. Med lång erfarenhet och omfattande kunskaper skapar vi rätt klimat och temperatur på din arbetsplats eller i hemmet. Vi erbjuder även serviceavtal för att minimera risken för driftsstopp, oavsett om det gäller service på din värmepump, kylservice eller ventilationsservice. 

 

Framtiden med CO² som köldmedium

För att minimera klimatpåverkan arbetar vi med naturliga köldmedier som CO². Det är ett lämpligt och effektivt köldmedium som är användbart i olika anläggningar. En installation av CO² har många fördelar, det gör bland annat att anläggningarna drar mindre energi och kräver mindre service och underhåll. De har heller inga krav på återkommande läcksökning och är i de flesta fall mer ekonomiska vid installation än andra system. 

Grön kyla 

Den CO² som används i anläggningar binds in i täta system och läcker därför inte ut i atmosfären. På så sätt kan den energi som bildas återanvändas till att värma upp vatten eller övriga delar i lokaler och fastigheter. Konceptet fungerar i alla möjliga anläggningar, och vi hjälper dig med den bästa lösningen för just din anläggning. Det är vad vi kallar för grön kyla!