Dahlmans Kylteknik kyler ner Postnord

20 Nov 2019

Dahlmans Kylteknik installerade kyla och värme i Postnords lokaler

2013 köpte Benders i Uddevalla den nedlagda Volvofabriken i Uddevalla för att driva egen verksamhet samt för uthyrning av lokaler. Postnord var en av de första hyresgästerna och hyr en lokal på ca 4 000 kvm.

Postnords sorteringsrum blir under sommaren väldigt varmt. Dahlmans Kylteknik fick i uppdrag att skapa en jämn temperatur i lokalen året runt.

- Uppdraget genomfördes under en vecka nu i oktober. Vi installerade två Daikin luftkonditioneringar som även kan användas som värmepumpar. Innedelarna är stående och har lång kastlängd på luften. De hämtar upp luften nere vid golvet för att sedan blåsa den högt upp och långt bort i lokalen. Vi får då automatiskt en bra luftcirkulation. Det här är en idealisk lösning för större öppna lokaler med högt till tak. Nu kommer lokalen hålla rätt temperatur oavsett hur varmt eller kallt det är utomhus, säger Jonathan Dahlman, kyltekniker på Dahlmans Kylteknik.

-Det blev ett bra jobb. Dahlmans vet vad det gör och fixar direkt om det är något fel på en anläggning. Det är en snabb och pålitlig leverantör, säger Raymond Paulsson, fastighetschef på Benders i Uddevalla.

Dahlmans Kylteknik har redan ett serviceavtal med Benders och sköter om anläggningens kylmaskiner.